Gemeente gaat hulp bij lastige zorgvraag verbeteren

zorgvraagHet ministerie van VWS stelt acht miljoen euro beschikbaar aan gemeenten om inwoners met een ingewikkelde vraag over zorg of ondersteuning beter te kunnen helpen. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar dak- en thuislozen, mensen met een verstandelijke beperking en ouderen.

In totaal investeert het kabinet 55 miljoen euro in de versterking van onafhankelijke cliëntondersteuning. Mensen kunnen dus nu al in hun gemeente of bij het zorgkantoor gratis een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner. Met het extra geld gaan gemeenten op basis van de vastgestelde behoefte de bekendheid en de vindbaarheid van de ondersteuning verbeteren.

Samenwerking
Bij de verbetering van de dienstverlening zijn 28 gemeenten koploper. Samen met de VNG, Movisie, Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein werken deze gemeenten samen om de bekendheid van de cliëntondersteuning te vergroten, om de samenwerking tussen verschillende ondersteuners te verbeteren en om clientondersteuning voor iedereen beschikbaar te maken.

Ambassadeur
De deelnemende gemeenten aan het project zijn: Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Haag, Deurne, De Wolden, Dordrecht, Heeze-Leende, Helmond, Maastricht, Meppel, Midden-Groningen, Meppel, Ommen, Oosterschelderegio, Putten, Regio Twente, Roosendaal, Stichtse Vecht, Teylingen, Tilburg, Veldhoven, Voorst, Woerden en Zaanstad. Deze gemeenten zijn tegelijkertijd ambassadeur voor cliëntondersteuning in hun regio.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.