Licht op zorg

Onafhankelijk, betrouwbaar en betrokken


Licht op zorg Live


Licht op zorg Live is een initiatief van Licht op zorg. Via dit kanaal zendt Licht op zorg onder meer lezingen, congressen, conferenties, colleges en seminars uit die betrekking hebben op de zorg. En dat natuurlijk altijd live. Kijk voor de programmering regelmatig op deze pagina. Wilt u ook uw bijeenkomst via dit kanaal uitzenden?


Lezing over de behandeling van borstkanker op Licht op zorg Live

Het ziekenhuis Isala uit Zwolle heeft voor maandagavond 14 november 2016 een lezing georganiseerd over de behandeling van borstkanker. De sprekers zijn chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen. De bijeenkomst begint 19.30 uur en wordt hier live uitgezonden.

 

Eva Noorda en Ellen Roeloffzen werken beide in Isala Oncologisch Centrum en zijn betrokken bij zorg rondom borstkanker. Tijdens de lezing blikken de de sprekers terug op de borstkankerzorg een aantal jaren geleden en op borstkankerzorg nu.


Eva Noorda

Dokter Eva Noorda (1974) heeft in 2001 haar studie geneeskunde afgerond in Amsterdam. In 2004 is zij gepromoveerd in het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis op melanoom- en sarcoombehandeling. Vervolgens is zij opgeleid tot chirurg-oncoloog in het VUMC in Amsterdam. Voor een deel heeft deze opleiding ook plaatsgevonden in het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam en de Daniel den Hoed-kliniek in Rotterdam. Daar heeft zij zich oncoplastische borstoperatietechnieken eigen gemaakt.


Sinds 2011 staat Eva Noorda geregistreerd als chirurg-oncoloog en sinds 2014 is ze werkzaam in Isala te Zwolle. Momenteel is ze voorzitter van de keten mammazorg in Isala. Zij is verder lid van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO) en neemt deel aan het landelijk bestuur van de Borstkanker Onderzoeksgroep Nederland (BOOG).


Ellen Roeloffzen

Dokter Ellen Roeloffzen (1981) heeft haar studie geneeskunde cum laude afgerond in 2005 in Groningen. Daarna is zij gespecialiseerd tot radiotherapeut-oncoloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Voor een deel heeft deze opleiding plaatsgevonden in het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, het Radiotherapeutisch instituut (RISO) te Deventer en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tijdens haar specialisatie-opleiding is zij in 2010 gepromoveerd op het onderwerp ‘Iodium-125 prostate brachytherapy’ (2010). Zij verrichtte hiervoor ook wetenschappelijk onderzoek op de afdeling radiotherapie van het Princess Margaret Hospital in Toronto. Sinds 2013 staat zij geregistreerd als radiotherapeut-oncoloog en is zij werkzaam binnen Isala te Zwolle.


Haar belangstelling gaat met name uit naar de borstkanker, prostaatkanker en gynaecologische oncologische behandeling. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) en The European Society for Radiotherapy and Oncology (ESTRO). Tevens neemt zij deel aan onder meer de landelijke werkgroep Mammacarcinoom, Urologische tumoren en Gynaecologische tumoren.

 

Isala

In Isala komen jaarlijks ongeveer 1700 vrouwen voor onderzoek van een afwijking in de borst of een andere klacht van de borst. Bij ongeveer 450 vrouwen wordt de diagnose borstkanker of het voorstadium daarvan gesteld. Isala Oncologisch centrum heeft zich onder meer gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van borstkanker en het voorstadium van borstkanker. Het doel is een spoedige geruststelling bij wie dit mogelijk is en zorgvuldig onderzoek en een vlotte start van de behandeling bij wie dit noodzakelijk is. De lezing gaat dieper in op de behandeling van borstkanker.


Klik op onderstaande advertenties voor nog méér zorginformatie.